MARANI Saperavi - Cabernet

Gruzija
Vynuogių rūšis: Saperavi (50%), Cabernet Sauvignon (50%)
Tūris: 0.75 l
Alkoholis (%): 13 % alk. tūrio

Istorija:
Privati vyno gamykla „Telavi Wine Cellar“ buvo įkurta 1915 m. Kachetijoje – geriausiame Gruzijos vyno gamybos regione.  Iš kitų šį regioną išskiria derlinga žemė ir unikali geografinė padėtis: vynuogynai auga 200 – 500 m virš jūros lygio esančiame Alazani upės slėnyje.

Žaliava:
Saperavi (50%), Cabernet Sauvignon (50%) vynuogės iš Kacheti regiono. Visiškai sunokusios vynuogės surenkamos rankomis.  Atsargiai atskyrus vynuoges nuo kotelių ir išspaudus, abiejų rūšių vynuogės  fermentuojamos atskirai 23 – 28 0  C temperatūroje nerūdijančio plieno talpyklose.  Po 8-10 dienų trunkančios maceracijos vynas nusunkiamas ir vykdoma malolaktinė fermentacija.  90% vyno  brandinama nerūdijančio plieno talpyklose, 10% - prancūziško ąžuolo statinėse.  Po 5 mėnesių vynai sumaišomi.

Aprašymas:
Vynas sodrios raudonos spalvos, ryškaus prieskonių aromato su juntamais raudonaisias vaisiais ir mėta.  Skonyje išryškėja uogienė ir šviežios avietės su ąžuolo ir vanilės akcentais.  Poskonis ilgas, šilkinis, tvirtų taninų.

Derinimas su maistu:
Vynas itin dera prie mėsos kepsnių, keptų ant atviros ugnies.

Patiekimo temperatūra:
Rekomenduojama patiekti 16-18ºC temperatūros.

Atgal į sąrašą