MARANI Rkatsiteli - Chardonnay

Gruzija
Vynuogių rūšis: Rkatsiteli (70%), Chardonnay (30%)
Tūris: 0.75 l
Alkoholis (%): 13 % alk. tūrio

Istorija:
Privati vyno gamykla „Telavi Wine Cellar“ buvo įkurta 1915 m. Kachetijoje – geriausiame Gruzijos vyno gamybos regione.  Iš kitų šį regioną išskiria derlinga žemė ir unikali geografinė padėtis: vynuogynai auga 200 – 500 m virš jūros lygio esančiame Alazani upės slėnyje.

Žaliava:
Rkatsiteli (70%), Chardonnay (30%) vynuogės iš Kacheti regiono. Visiškai sunokusios abiejų rūšių vynuogės surenkamos rankomis Kondoli vynuogynuose.   Atsargiai atskyrus vynuoges nuo kotelių,  vynuogės atšaldomos iki 4-6 ºC ir švelniai išspaudžiamos.  Fermentacija vykdoma  nerūdijančio plieno talpyklose 15 – 18 ºC temperatūroje.  Po 5 mėnesių atskiro brandinimo vynai sumaišomi.

Aprašymas:
Vynas išsiskiria šviesia šiaudų spalva, intensyviu persikų bei baltų gėlių aromatu su juntama skrudintų lazdyno riešutų nata.  Skonyje iš pradžių juntamas subtilus ir gaivus mėtų pliūpsnis, kurį keičia grietinėlės saldumas ir ananasai.

Derinimas su maistu:
Itin dera prie jūros gėrybių bei baltos mėsos patiekalų.

Patiekimo temperatūra:
Rekomenduojama patiekti 10-12ºC temperatūros.

Atgal į sąrašą